Kandrács Csaba 2013. szeptember 30-a óta volt az MT tagja, vezető tisztségeit a MARK Zrt.-nél 2014 novembere óta tölti be.

Az Országgyűlés gazdasági bizottsága szerdai ülésnek napirendjén szerepel az új tag jelölése a tanácsba, valamint az MNB felügyelőbizottságába jelölt személyek meghallgatása.

Az MNB tavaly novemberben alapította a MARK-ot, amely a kereskedelmi bankok problémás kereskedelmi ingatlanhiteleit veszi majd át. A társaság 100 százalékos tulajdonosa az MNB. A tanács 300 milliárd forintos, 10 éves hitelkeretet hagyott jóvá, amelyből a problémás kereskedelmi ingatlanhitelek könyv szerinti értéken 800-1000 milliárd forint körüli potenciális portfoliójának jelentős részét fel akarja majd vásárolni a MARK.

A 35 éves Kandrács 2003-tól hat éven át a Pénzügyminisztérium szakértője, majd később a Nemzetgazdasági Minisztérium kincstárért felelős helyettes államtitkára volt 2012 közepétől. Ezt követően 2012. novembertől a Magyar Államkincstár webkincstár rendszerének fejlesztéséért és a prémium euró államkötvény bevezetésért felelős miniszteri biztos, majd a Magyar Államkincstár elnöke, valamint az MNB felügyelőbizottságának tagja volt - ám miután Varga Mihály váltotta Matolcsyt a tárca élén, Kandrácsnak mennie kellett.

Az NGM-es pályafutása előtt a Rogán Antal vezette ötödik kerület pénzügyi osztályán dolgozott 2009-től, azt megelőzően pedig az NGM elődjénél, a Pénzügyminisztériumban járta a ranglétrát 2003-tól az uniós források elosztásával kapcsolatos részlegeken.