Távozik a Magyar Távirati Iroda fotószerkesztőségének vezetője, Virágvölgyi István - értesült a hvg.hu. A lap úgy tudja, hogy a rovatvezető pénteken mondott le. Az eset tudomásuk szerint összefüggésben áll azzal, hogy múlt vasárnap az MTI fotósa nem fotózhatott akkor, amikor Orbán Viktor és felesége, Lévai Anikó az urnába dobta szavazólapját egy XII. kerületi szavazóhelyiségben.

A hvg.hu szerint a miniszterelnök érkezésének hírére az MTI reggel fél hat óta a helyszínen várakozó fotóriportere váratlanul összepakolt, kivált a fotósok gyűrűjéből, és elhagyta a szavazóhelyiséget. Amikor a kollégák arról kérdezték, hogy mit csinál, csak annyit mondott, utasítást kapott, hogy nem kell fotóznia, és hagyja el a helyszínt.

A hvg.hu úgy értesült, hogy a fotószerkesztőséget vezető Virágvölgyi István nem volt hajlandó visszahívni a helyszínről a hírügynökség fotósát, ezután a fotóriportert magasabb vezetői szintről utasították, hogy ne fotózzon a helyszínen.

Virágvölgyi a hvg.hu értesülését nem kommentálta.

Az MTI végül nem közölt fotót Orbán szavazásáról, és nem is tudott saját képet adni errő az eseményről a nemzetközi hírügynökségeknek. Az MTI végül a Magyar Nemzet által készített fotókat hozta le.