Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az elmúlt napokban újabb plakát- és reklámkampányba kezdett a kormány az 1956-os forradalom tavalyi 60 éves évfordulójának megünneplésére. Tavaly mintegy 15 milliárd forintot költöttek el erre a célra, első sorban a Schmidt Mária vezette 1956-os Emlékbizottságon keresztül.

A bizottság mind a mai napig nem számolt el a rábízott pénzekkel, sőt, Schmidt korábban kijelentette, hogy ő nem is akar addig, amíg a megemlékezések zajlanak, a bizottság honlapján viszont nyilvánosságra hozták a nyertes programokat.

A kormány múlt heti ülésén újabb 227 millió forintos támogatás odaítéléséről döntött, most azonban a 2017-es költségvetés tartalékából. Eszerint a kormány egyetért azzal, hogy az

1956-os forradalom és szabadságharc emlékévéhez kapcsolódóan megvalósuló berlini, londoni és párizsi kulturális-művészeti rendezvényről koncertfilm készüljön.

Erre a célra Miniszterelnöki Kabinetiroda a 2017-es költségvetés tartalékából 227 millió forintot kap azonnal, a pénzzel 2018 májusáig kell elszámolni.

Az a kormányhatározatból nem derül ki, hogy milyen koncertekről lenne szó, így lehet hogy csak véletlen egybeesés, hogy Párizsban (március 1.), majd Londonban (március 3.) ad koncertet a The Man Doki Soulmates, a háromállomásos európai "Wings Of Freedom Tour 2017" koncertsorozat jegyében.

A The Man Doki Soulmates Mándoki László zenei formációja - olvasható a Balassi Intézet honlapján. A berlini magyar intézet honlapján nem szerepel Mándokiék fellépése, de a Konzerthaus Berlinben március 6-án lesz Mandoki koncert.

Ezek alapján nagy valószínűséggel feltételezhető, hogy az 1956-os megemlékezések jegyében Mándokiék koncertfilmjét szponzorálja a kormány az adófizetők pénzéből.

The Man Doki Soulmates már rendezett közpénzből konceret a Várkert Bazárban 2015-ben, ahol a belépés ingyenes volt és a koncerten a nézők soraiban több kormánytag, így Orbán Viktor is megjelent (lásd fenti képünk).