Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Fővárosi Vízművek hétfőtől várhatóan július elejéig vízvezeték-rekonstrukciós munkákat végez a Belgrád rakparton. Azért, hogy a közlekedési nehézségek minél rövidebb ideig tartsanak, a felújítás összehangoltan történik a Fővárosi Gázművek gázvezeték-rekonstrukciójával - olvasható a közleményben.

Több mint 300 méter hosszan megújul az 1200 milliméter átmérőjű vízvezeték, de a felújítás alatt zavartalan lesz a szolgáltatás. Hozzátették: 290 méter hosszan felújítják a 315 milliméter átmérőjű polietilén gázvezetéket is. A munkák ideje alatt folyamatos lesz a gázszolgáltatás egy ideiglenes vezetéken keresztül. Ha a vezetékek átkötése miatt rövid szünetekre lesz szükség, a szolgáltató előzetesen tájékoztatja az érintetteket.

A rekonstrukció alatt az érintett szakaszon teljes útlezárásra kell számítani. Felbontják a Belgrád rakpartnak az épületek felé eső útpályáját, valamint a járdának a házi bekötések cseréjéhez szükséges, lakóházakra merőleges szakaszait az Irányi utca és a Havas utca között. A burkolatot a vezetékek cseréje után állítják helyre. A munkák ideje alatt végig be lehet majd jutni az épületekbe és lehet gyalogosan közlekedni is.

A munkák hétköznap 7 és 20 óra között, szombaton 9 és 17 óra között tartanak majd.

Kerülőútként célszerű a pesti alsó rakpartot vagy az Erzsébet hídi felhajtó-Szabad sajtó út-Kossuth Lajos utca-Múzeum körút útvonalat választani. A munkák ideje alatt a 15-ös és 115-ös autóbuszok a Deák tér-Kiskörút-Üllői út útvonalon közlekednek.

A kieső parkolóhelyek biztosítására a Belgrád rakparti lakosoknak az Irányi utca és a Belgrád rakpart kereszteződésében található, a munkaterületen belül kijelölt parkolóban biztosít helyet Belváros-Lipótváros önkormányzata.