Szél Bernadett szerint abszurd, hogy a paksi beruházásért miniszter felel majd, miközben az egészségügynek, az oktatásnak vagy a munka ügyének nincs minisztere. Problémásnak tartja, hogy a bizottságban megpróbálták "elszakmázni" a kérdést, mert a beruházás szerinte politikai döntés, és ha szakmailag rendben lenne, akkor nem őriznék hét lakat alatt az iratait - írta az MTI.

Bírálta a jelöltet a többi közt azért is, mert a kormánypártokhoz hasonlóan nem kérné ki az emberek véleményét a beruházásról, holott - mint azt hangsúlyozta - egy népszavazást széleskörű társadalmi tájékoztatás előzhetne meg.

A Fidesznek lételeme, hogy a projekt megvalósuljon, mert az uniós források elapadása után is pénzre lesz szükségük - mondta Szél Bernadett.

"Már a külpolitika is titkos ügylet" - mondta Szél Bernadett, akinek az ismertetése szerint csupán a külföldi sajtóból tudható: Orbán Viktor az uniós állam- és kormányfők közül elsőként gratulált "a teljhatalomra törő török elnöknek", Recep Tayyip Erdogan a törökországi népszavazás után, még azt megelőzően, hogy tisztázták volna a népszavazás tisztaságával kapcsolatos kérdéseket.

Arra a kérdésre, hogyan fogadja az LMP-frakció, hogy Sallai R. Benedek képviselőjük a következő választáson nem kíván mandátumot nyerni, azt mondta: emberileg megérti, mert ötfős frakcióban politizálni embert próbáló, és örömmel veszi, hogy a politikus titkári feladatát továbbra is ellátja, és a kampányban is segíti a pártot. Az LMP működése azonban nem egy embertől függ - hangsúlyozta -, a bázisdemokratikus közösség erőssé teszi a pártot.