A hét első napján a bankok közül a Sberbank Magyarország Zrt. és a Porsche Bank Zrt., a takarékszövetkezete közül pedig a Savaria Takarékszövetkezet, az Örkényi Takarékszövetkezet keresetét vitatják meg. Emellett az UniCredit Leasing ImmoTruck Pénzügyi Szolgáltató Zrt., a Lombard Ingatlan Zrt., a Retail Prod Zrt. , az Erste Lakáslízing Zrt., az Aegon Magyarország Hitel Zrt. , a PSA Finance Hungary Zrt. , és az UniCredit Leasing Hungary Pénzügyi Szolgáltató Zrt. kereseteiről születhet döntés.

Az eddigi tárgyalásokról és a heti menetrendről szóló cikkünket itt olvashatja.

A perekben arról kell döntenie a törvényszéknek, hogy tisztességesek-e a magyar állam ellen pert indító pénzügyi intézmény egyoldalú szerződésmódosítást - például kamat-, költség-, vagy díjemelést - lehetővé tevő rendelkezései az általános szerződési feltételekben.

Az augusztus 22-i első tárgyalás óta múlt péntekig már 20 pénzintézet keresetét tárgyalta a Fővárosi Törvényszék, amely ezek többségénél szeptemberre halasztotta az elsőfokú döntés meghozatalát.

A törvényszék korábbi tájékoztatása szerint az augusztus 25-i határidőig összesen 79 hitelintézeti kereset érkezett a Fővárosi Törvényszékre az egyoldalú banki szerződésmódosítás tisztességtelenségét vélelmező törvénnyel kapcsolatban. A csaknem 80-ból 24 keresetlevelet idézés kibocsátása nélkül elutasítottak, melyek közül hatot a pénzügyi intézmények újra benyújtottak.