Ma a Credit House Magyarország Ingatlanfinanszírozási Zrt., a Lombard Ingatlan Zrt., a Nagykáta és Vidéke Takarékszövetkezet, a Budapest Autófinanszírozási Zrt., a Sberbank Magyarország Zrt., a Lombard Pénzügyi és Lízing Zrt., az Aegon Magyarország Hitel Zrt., a Porsche Bank Zrt., a Kinizsi Bank Zrt., az Örkényi Takarékszövetkezet, az Erste Lakáslízing Zrt., az Unicredit Leasing Immotruck Pénzügyi Szolgáltató Zrt. és az Unicredit Leasing Hungary Pénzügyi Szolgáltató Zrt. keresete kerül napirendre.

Eddig a bíróság 30 ítéletet hozott, ebből 27 felperesi keresetet utasított el teljesen, 3 esetben adott részben helyt a keresetnek, egy ügyben a pénzintézet visszalépett, három pert pedig felfüggesztettek azért, mert a bíró az Alkotmánybírósághoz fordult.

A visszalépő a Banco Primus Fióktelep Magyarország volt, részlegesen pedig a K&H Bank Zrt., az UCB Ingatlanhitel Zrt. és a Magyar Cetelem Bank keresetét hagyták jóvá. Az Alkotmánybírósághoz az Eger és Vidéke Takarékszövetkezet, az OTP Bank és az OTP Jelzálogbank perében, valamint az OTP Ingatlanlízing ügyében fordul a Fővárosi Törvényszék. Az Igazságügyi Minisztérium soron kívüli alkotmánybírósági elbírálásban bízik.