Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A program főbb elemeit ismertetve a sajtófőnök elmondta: Orbán Viktor Jakartában koszorút helyez el az indonéziai nemzeti hősök emlékhelyén, a Kalibata temetőben, majd tárgyalásokat folytat Joko Widodo indonéz köztársasági elnökkel.

Ezt követően a magyar és az indonéz kormány képviselői együttműködési megállapodásokat írnak alá többek között a következő évekre szóló felsőoktatási csereprogramról, valamint a halászat és az aquakultúra területén történő együttműködésről.

Orbán Viktor Le Luong Minh-nel, a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetsége (ASEAN) főtitkárával is tanácskozik.

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Bulgáriában, Szófiában tárgyalt, Jakarta után Prágába, majd Moszkvába utazik, február közepén pedig Brüsszelben tárgyal.

A miniszterelnök Jusuf Kalla indonéz alelnökkel együtt üzleti fórumon vesz részt, ahol egyezmények és megállapodások aláírására kerül sor a két ország kereskedelmi és iparkamarái valamint más, közszolgáltatásokkal foglalkozó magyar és indonéz vállalatok között. A miniszterelnöki delegáció ellátogat Yogyakarta városába is, ahol a kormányfő X. Hamengkubuwono szultánnal, a Yogyakartai Különleges Terület kormányzójával találkozik - tájékoztatott Havasi Bertalan.