A lap szerint a múlt héten mennyiségben legalább 6-8 százalékkal haladta meg a boltok értékesítése az előző évi húsvéti eladásokat.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség számításai alapján idén a családok mintegy 50 milliárd forinttal hagytak több pénzt a kasszáknál a január-márciusban tapasztalt növekedéshez képest, amelyet főleg húsvéti élelmiszerekre, édességekre, italokra, illetve szezonálisan jellemző fogyasztási eszközökre fordítottak.

A húsvéti hosszú hétvégén nem volt fennakadás a beszállítóknál egyetlen árucsoport esetén sem. Zavartalan volt az ország ellátása. Az áru a nagypénteki munkaszüneti nap után, illetve tegnap éjféltől megfelelően eljutottak a boltokba, vagyis a kétnapnyi vásárlási szünet után a mai első, hagyományos hétköznapon sem várható áruhiány - írta a lap.

A kereskedők szerint senkinek nem kell attól tartania, hogy a még a múlt héten felhalmozott napi fogyasztásra szánt árucikkek kerülnek ma a pultokba, illetve hogy a beragadt készletek miatt nem megfelelő minőségű áru várja mától a fogyasztókat. Ezt annak kapcsán hangsúlyozták, hogy a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára, Dávid Ferenc a hétvégén a Hír TV-ben azt állította, a kormány által bevezetett nagypénteki munkaszüneti nap miatt kedden gondok lehetnek a frissáru-ellátással a kiskereskedelemben, amikor a boltosok "meg fogják próbálni elsütni azt a cuccot is, amit már nem szabadna".