Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az előző tüntetéseknél kevesebben gyűltek össze Budapesten az internetadó elleni újabb demonstráción péntek este - tudósít az Index. A tüntetést a Százezren a netadó ellen Facebook-csoport hirdette meg, miután reggel Orbán Viktor bejelentette, hogy az internetadó "ebben a formában nem vezethető be".

Gulyás Balázs, a rendezvény szervezője azt mondta, hogy "meghátrálásra kényszerítették a kormányt, amelyik senkit sem szeret meghallgatni". Gulyás szerint Orbán Viktor most először kénytelen volt elismerni, hogy "a többség nem támogatja az adóját". A tüntetők erre hosszasan skandálták: "mondjon le, mondjon le!".

Füzessi Károly a Humán Platformtól azt mondta a mai eseményekről, hogy "ez közös sikerünk". De szerinte itt még nincs vége a feladatnak. A közönség erre azt skandálta, hogy "folytatjuk, folytatjuk". Füzessi szerint a magyarok semmi olyan adót nem akarnak megfizetni ugyanis, amit azért akarnak kivetni rájuk, mert "a korrupt adóhatóság" bevételekre akar szert tenni.

Füzessi szerint visszavették a politikát, és a jelenlévők együtt, összefogva nagy dolgokra képesek. Füzessi azt üzente Orbán Viktornak, hogy a nemzeti konzultáció megtörtént, nincs szükség a pénzköltésre, az emberek enélkül is meg tudják mondani, mi az érdekük. A tüntetők erre azt mondták: "Orbán, takarodj!". Füzessi Orbán Viktor fordulatával zárta a beszédét: "Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!" - tudósított az Index.

Az NGM péntek délután ugyanakkor kezdeményezte a távközlési adó kiterjesztéséről szóló javaslat visszavonását a jövő évi adócsomagból.