Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A beruházást ismertető mai sajtótájékoztatón Joseph Priel, az Euromedic cégcsoport elnöke és a Duna Medical Center projekt kezdeményezője elmondta, a járóbetegellátás már 2015 elejétől, a 150 ágyas kórházi részleg 2016 közepétől lesz elérhető. A központban a gyógyászati részleggel együtt szállodát is kialakítanak a családtagoknak, illetve azoknak az arra igényt tartó betegeknek.

A DMC alapvetően a magánfinanszírozású, magánbiztosítással rendelkező, magyar betegekre koncentrál, de törekszenek rá, hogy a legszükségesebb beavatkozásokat az OEP betegek is elérjék - olvasható a projekt tájékoztatójában.

Joseph Priel a Napi.hu-nak elmondta, az üzleti terveket csak a magánbetegek befizetéseire alapozva készítették, ebből 10 éves megtérülésre számítanak. Az OEP-pel való együttműködés még nem körvonalazódik. (A bemutató sajtótájékoztatón mindenesetre megjelent Sélleiné Márki Mária OEP főigazgató is, aki nem kommentálta a bejelentést). A 40 millió euró egyébként tartalmazza az ingatlan megvásárlásának és befejezésének, valamint felszerelésének költségeit is. A kivitelezésben az ingatlant értékesítő TriGranit csoport nem vesz részt, a kivitelezésre tendert írnak ki.

A beavatkozások felét a tervek szerint ambuláns ellátás, egynapos sebészet formájában végzik majd el, s évente 20 ezer operációra számítanak. Az árakat pedig a magyar viszonyokhoz szabják - hangsúlyozta Priel. Joseph Priel azt is elmondta, hogy novemberben egy új egészségügyi magánbiztosítás elindítását is tervezik.

Zombor Gábor egészségügyi államtitkár a projektet bemutató sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, éppen ideje volt, hogy a magánberuházók nem az állami egészségügyi intézmények privatizációjával vágnak bele egy vállalkozásba, hanem a saját kockázatukra, saját finanszírozásban kezdenek fejleszteni. Zombor szerint az itt létrejövő színvonalas ellátás pozitív inspriációt jelent majd az állami egészségügy számára is.