Ilyen a helyzet Európában: a Kárpát-medence térségében húzódott az a hidegfront, amely a többnapos kánikula után a szárazföld középső területeire is meghozta a várt felfrissülést.

A közép-európai térségben helyenként 10 fokkal mérséklődött a nagy meleg. Vasárnap már csak a Balkán-félsziget déli felén emelkedik 35 fok fölé a hőmérséklet, illetve Dél-Spanyolországban melegszik - megszokott módon, már szinte hetek óta - 37, 39 fokig a levegő. A kontinens északi felén ciklonok hatására változékony, gyakorta felhős az idő.

A leghűvösebb továbbra is a Skandináv-félsziget északi felén van, ahol helyenként a 15 fokot sem éri el a maximum értéke. A kánikula hétfő estig a Kárpát-medence térségére nem tér vissza; változékony, felhős idő valószínű mérsékelt felmelegedéssel.

Ez lesz Magyarországon

Éjszaka nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és hétfőn a rövid napos időszakok mellett sok lesz a felhő, inkább csak estétől csökken jelentősen a felhőzet.

Több helyen várható eső, zápor, az ország déli felén helyenként zivatar is kialakulhat. Éjszaka és hétfőn is mérsékelt marad a légmozgás, szélerősödés csak zivatar környezetében lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 24 és 29 fok között valószínű.