Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Magas részvételt remél a vasárnapi országgyűlési választáson Orbán Viktor miniszterelnök. A Fidesz elnöke reggel nyolc óra előtt néhány perccel adta le szavazatát Budapesten, a XII. kerületben. A kormányfő a voksolás után újságíróknak azt mondta, azért szeretne magas részvételt, mert az erőteljesebb kormányzati munkát tesz lehetővé, hiszen "nem mindegy, hogy milyen széles közösségnek a döntésén múlik aztán a parlamenti többség".

Elbontotta a Madách tér és a Rumbach Sebestyén utca torkolatában lévő kordonokat tucatnyi aktivista segítségével Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője. A volt miniszterelnök azt mondta, "tisztességtelen, pitiáner és hazug" dolog volt a kivitelezőtől és az önkormányzattól, hogy kordonnal kerítette el azt a területet, amelyre ők korábban már bejelentették: ott fogják várni a választási eredményeket. Jelezte: a kordonbontás után este az eredetileg meghirdetett helyre, a Madách térre várják szimpatizánsaikat.

Leadta szavazatát Vona Gábor, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje vasárnap reggel röviddel 8 óra után Gyöngyösön. A szavazást követően úgy nyilatkozott, hogy továbbra sem kívánja megtippelni a választás eredményét, de az biztos, hogy "meglepetést fognak okozni". Vona Gábor közölte: a Jobbik kormányra készül. Ha ez nem sikerül, akkor ellenzékben lesznek, nem kötnek koalíciót sem a Fidesszel, sem az MSZP-vel - mondta.