Már Rómában is van irodája az MNB-nek

Kedden megkezdte működését az római irodája. A nemzetközi irodahálózat legújabb tagja az olasz társ- és partnerintézményekkel fennálló szakmai együttműködést segíti - jelentette be a jegybank.
Napi.hu, 2016. január 19. kedd, 17:07

Az MNB 2015-ben döntött a korábban felszámolt nemzetközi irodák helyett felállítandó, a nemzetközi együttműködés szempontjából kulcsfontosságú helyi képviseletek megnyitásáról. Az irodák működésének célja a partneri kapcsolatok építése, az adott régió és célország gazdasági, társadalmi, kulturális és egyéb folyamatainak megismerése, azokról rendszeres beszámolók, tájékoztatók készítése, valamint az MNB képviselete a helyi szakmai rendezvényeken, fórumokon.

Az irodahálózat létrehozásával az MNB az Európai Központi Bank, a német, a francia, az olasz és az osztrák jegybankok példáit követi, ezáltal kívánja erősíteni a világ élvonalába tartozó, illetve a regionálisan vezető pénzügyi intézményekkel kialakított kapcsolatokat.

A római irodát - a többi intézményhez hasonlóan - kis létszámú, a térség gazdasági, pénzügyi viszonyait jól ismerő szakembergárda működteti. A nemzetközi irodák munkatársait nyílt pályázati felhívással, háromfordulós bírálati eljárás után választotta ki a MNB, a kiutazást megelőzően a munkatársak széles körű és alapos szakmai felkészítést kaptak a jegybanktól.

Az MNB 2015 júliusában Hamburgban, augusztusban Párizsban nyitott irodát. A jegybank korábban hét nemzetközi irodát tartott fent, Tokióban, Frankfurtban, New Yorkban, Párizsban, Zürichben, Londonban és Bejrútban. Következő irodáit az MNB New Yorkban, Buenos Airesben és Bejrútban tervezi megnyitni.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 
www.Napi.hu Online Kft. Napi.hu - Független üzleti és pénzügyi portál, benne magyar és nemzetközi hírek, elemzések, tőzsdei információk. Helye: Flórián tér 1. 2. emelet, Budapest, Budapest. 1033 Telefon: +36-1-506-0930. Telefax: +36-1-506-0931. .