Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az MNB 2015-ben döntött a korábban felszámolt nemzetközi irodák helyett felállítandó, a nemzetközi együttműködés szempontjából kulcsfontosságú helyi képviseletek megnyitásáról. Az irodák működésének célja a partneri kapcsolatok építése, az adott régió és célország gazdasági, társadalmi, kulturális és egyéb folyamatainak megismerése, azokról rendszeres beszámolók, tájékoztatók készítése, valamint az MNB képviselete a helyi szakmai rendezvényeken, fórumokon.

Az irodahálózat létrehozásával az MNB az Európai Központi Bank, a német, a francia, az olasz és az osztrák jegybankok példáit követi, ezáltal kívánja erősíteni a világ élvonalába tartozó, illetve a regionálisan vezető pénzügyi intézményekkel kialakított kapcsolatokat.

A római irodát - a többi intézményhez hasonlóan - kis létszámú, a térség gazdasági, pénzügyi viszonyait jól ismerő szakembergárda működteti. A nemzetközi irodák munkatársait nyílt pályázati felhívással, háromfordulós bírálati eljárás után választotta ki a MNB, a kiutazást megelőzően a munkatársak széles körű és alapos szakmai felkészítést kaptak a jegybanktól.

Az MNB 2015 júliusában Hamburgban, augusztusban Párizsban nyitott irodát. A jegybank korábban hét nemzetközi irodát tartott fent, Tokióban, Frankfurtban, New Yorkban, Párizsban, Zürichben, Londonban és Bejrútban. Következő irodáit az MNB New Yorkban, Buenos Airesben és Bejrútban tervezi megnyitni.