Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint erősen felhős vagy borult ég lesz a jellemző, csupán helyenként és átmenetileg vékonyodhat el, szakadozhat fel a felhőzet. Csütörtökön hószállingózás, főként északnyugaton, északon ónos eső, fagyott eső várható. Pénteken napközben északkeleten szállingózhat a hó, késő délutántól viszont északnyugat felől egyre több helyen számíthatunk csapadékra; északkeleten hó, északnyugaton eső, az átmeneti zónában ónos eső, fagyott eső valószínű. Éjszaka elsősorban északnyugaton, illetve a hegyekben foltokban zúzmarás köd képződik.

Csütörtökön többnyire mérsékelt marad a légmozgás, pénteken a délnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik, majd északnyugaton este a szél északnyugatira fordul, és ott gyakran lesz erős.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és -8 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken -2 és +4 fok között alakul, északnyugaton lesz az enyhébb idő, ahol este még 1-2 fokot átmenetileg tovább emelkedhet a hőmérséklet.

Hideggel búcsúzott az óév Európában

Az Alpok és a Kárpátok térségében, a Balkán-félszigeten, Kelet-Európában, de még a Földközi-tenger keleti medencéjében is hideggel búcsúzott az óév. A kontinensen a leghidegebbet Brassótól kissé keletre fekvő Bodzafordulón mérték, ahol -32 fokig süllyedt a hőmérséklet. Szokatlanul hideg van Dél-, Délkelet-Európában is. Olaszország déli területein is helyenként fagyott, és napközben sem emelkedett 5 fok fölé a hőmérséklet. Ugyanakkor Közép-Európa felett nyugat-keleti tengellyel húzódó anticiklontól északra már lényegesen enyhébb az idő. Az élénk nyugati áramlásban egymást gyorsan követő időjárási frontok hatására változékony, de észak, északnyugat felől áramló enyhe levegő hatására már sokkal barátságosabb az idő, már ami a hőmérsékletet illeti, Nyugat- és Észak-Európában többnyire 2 és 7 fok közötti a maximum-hőmérséklet. Péntek estig az enyhe levegő hatása már a Kárpát-medencében is érezhető lesz, mérséklődik az éjszakai lehűlés, és napközben is már többfelé fagypont fölé emelkedik a hőmérséklet  írta az OMSZ.