Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) pénteki rendkívüli tisztújító kongresszusán a tagok visszahívták posztjáról Bienerth Gusztáv elnököt - számolt be az MTI. A 200 voksolásra jogosult közül 153-an vettek részt a kongresszuson, s tíz tartózkodás mellett 141-en támogatták, és mindössze ketten ellenezték Bienerth Gusztáv visszahívását.

A végsőkig bíztam abban, hogy folytathatom a megkezdett munkát, s bár nem értek egyet vele, természetesen elfogadom a döntést - mondta Bienerth Gusztáv, aki január 8-án váltotta a poszton a 24 év után leköszönt Gyárfás Tamást. Akkor egyedüli jelölt volt.

"Nincs okom szégyenkezésre. A sportsikereken túl a szövetségben is nagyot léptünk előre. Kinevezésemmel új korszak kezdődött. Susmorgás helyett nyílt viták voltak. Felszámoltuk a barterkorszakot, nyílt és demokratikus lett a MÚSZ. A tagoknak nem kellett félniük, mindenki elmondhatta a véleményét következmények nélkül. A Deloitte-jelentés pedig feltárta az elmúlt évek gazdasági visszásságainak okait. Bízom abban, hogy erre lehet majd egy új gazdálkodást építeni" - fogalmazott Bienerth Gusztáv az MTI szerint, és megjegyezte, reméli, hogy utódja az általa megkezdett munkát folytatja majd.

A közgyűlés úgy döntött, hogy az új elnökről és elnökségi tagokról a szeptember 24-én sorra kerülő halasztott közgyűlésen szavaznak majd.

A 62 éves Bienerthnek - aki korábban a Magyar Labdarúgó Szövetségnél, illetve a Magyar Kézilabda Szövetségnél is dolgozott, a 2024-es budapesti olimpiai pályázat alelnöke és turizmusért felelős kormánybiztos is volt (az utóbbi posztot 10 hónapig töltötte be - a szerk.) - azt követően kellett összehívnia a rendkívüli küldöttgyűlést, hogy az elnökség sorozatos lemondások után működésképtelenné vált.