Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az uniós parlament szociáldemokrata elnöke strasbourgi sajtótájékoztatóján úgy vélekedett, hogy "a magyarok túlnyomó többsége végül is a kormány ezen kísérlete ellen szavazott azzal, hogy távol maradt a népszavazástól". Hálásak vagyunk nekik - mondta Martin Schulz az Európai Parlament hétfői plenáris ülésének szünetében.

Újságírói kérdésre válaszolva a német politikus elmondta, szerinte jó esély van a párbeszédre azokkal az országokkal, amelyek elutasítják a menedékkérők Európai Unión belüli áthelyezését.

Schulz egyébként a Berliner Morgenpost című német lapnak ugyanebben a témában azt mondta: a magyar kormánynak a kudarcba fulladt népszavazás után építő jellegű együttműködést kellene kezdenie az Európai Unió előtt álló kihívások leküzdése érdekében.

A német szociáldemokrata politikus a lap hírportálján idézett nyilatkozatában kiemelte, hogy az érvénytelen referendum után "Magyarországnak konstruktívan együtt kellene működnie abban, hogy ésszerű és tartós megoldásokat találjunk Európa nagy kihívásaira".
Mint mondta, a népszavazásnak az az üzenete, hogy "a politikának nem szabad álvitákat folytatnia, hanem segítenie kell az emberek gondjainak megoldásában".

Hozzátette: elbukott a menekültpolitika belpolitikai felhasználására irányuló kísérlet, és "a magyar népnek köszönhetően elhárult az Európát fenyegető kár", amelynek keletkezésébe "a kormány tudatosan beletörődött volna".