A Fővárosi Törvényszék egy év hat hónap börtönbüntetésre ítélte Hunvald György volt szocialista polgármestert és két évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A bíróság Hunvaldot hűtlen kezelés, 5 rendbeli hivatali visszaélés és 3 rendbeli magánokirathamisításért mondta ki bűnösnek, felmentette viszont 1 rendbeli folytatólagosan elkövetett csalás, 1 rendbeli vesztegetés és 1 rendbeli magánokirat hamisítás vádja alól. Hunvald Györgynek 21 millió forintot kell megfizetnie, a bíróság ugyanakkor megszüntette ingatlanainak, valamint a mások nevén szereplő nagy értékű autóinak és repülőjének zár alá vételét - írja az index.hu.

Az ügy elsőrendű vádlottját, Gál Györgyöt, a VII. kerületi önkormányzat gazdasági bizottságának volt SZDSZ-es elnökét 8 év hat hónap szabadságvesztésre ítélték csalásért, vesztegetésért, hűtlen kezelésért, hivatali visszaélésésért és magánokirathamisításért. A bíró már az ítélethirdetés előtt elrendelte Gál György előzetes letartóztatását. Két fegyőr bejött a terembe, odalépett Gálhoz és megbilincselte. Ügyvédje fellebezést jelentett be.

Hunvald György azért nem kapott bilincset, mert kiszabott szabadságvesztésébe beleszámít az előzetes letartóztatásban és a házi őrizetben töltött időt. A volt szocialista politikust 2009. február 10-én vette őrizetbe a Központi Nyomozó Főügyészség, három nappal később pedig elrendelték előzetes letartóztatását. Tavaly májusban az FB megszüntette Gál és Hunvald előzetes letartóztatását, a többi között a bűnszervezeti minősítés pontatlanságai miatt, ez ellen azonban fellebbezett az ügyészség, amely nyomán a Fővárosi Ítélőtábla néhány hét múlva újra előzetesbe helyezte a két vádlottat. Tavaly októberben Hunvaldot az elsőfokú bíróság ismét szabadlábra helyezte, ezt azonban a tábla lakhelyelhagyási tilalomra változtatta.