Akik ma támogatják a kormányban a jegybank elnökét és a legfőbb ügyészt, azok részesei ennek az összejátszásnak; hallgatólagosan támogatják, hogy rokonok, unokatestvérek, barátok, feleségek a köz pénzéből milliárdokat kapjanak - fogalmazott Tóbiás József.

Az ellenzéki pártelnök-frakcióvezető igazságtalannak nevezte, hogy a jogszabályok betartása, a közvagyon felett őrködő független szervezetek vezetői üldögélnek egy kávézóban, és megbeszélik, hogy hogyan nem lesz vizsgálat a Quaestor-ügyből, nem hozzák nyilvánosságra, kik a kitiltási botrány érintettjei, és nem vizsgálják a jegybanki alapítványokban "eldugott" 266 milliárd forint sorsát. Ez a felelősség a miniszterelnököt terheli - jelentette ki Tóbiás József.

Nyakó István szocialista politikus - a Nemzeti Választási irodán február végén történtek vizsgálatáról szólva - arról beszélt, kihallgatásakor egyes feltett kérdéseket "az ügyészség kottájából olvasta fel a rendőr.

Ne használja a rendőrséget az ügyészség pajzsként és eszközként, álljon ki szemtől szembe, miért rejtegeti és miért mentegeti azokat az embereket, akik a megbízói voltak azoknak, akik odajöttek! - szólított fel a politikus. Úgy látja, Kubatov Gábor egy pár nappal ezelőtti rendezvényen sajtóhírek szerint elismerte, hogy munkatársai, beosztottjai, kiszolgálói voltak azok a verőemberek, akik megjelentek a Nemzeti Választási Irodánál. A Fidesz alelnöke, az FTC elnöke közlésére hivatkozva Nyakó István arra szólította fel a legfőbb ügyészt, végre rendeljék be, hallgassák meg az ügyben Kubatov Gábort.