Nem cáfolja a jegybank, hogy munkavállalójuk, Vajda Kitti nem más, mint Vajda Zita testvére - írja a Népszabadság. A cikk szerint a Magyar Nemzeti Bank (MNB) egyik szeptemberi tanulmányának szerzőjét úgy hívják, hogy Vajda Kitti. Rákérdeztek az MNB-nél, ahol azt a választ kapták, hogy a "Magyar Nemzeti Bank állományában 2013. októbere óta van Vajda Kitti nevű munkavállaló, a jegybank Oktatási Igazgatóságának szakértője."

Hivatalos megerősítést vagy cáfolatot nem kapott a lap arról, hogy csak névazonosságról van-e szó, vagy tényleg Vajda Zita testvéréről, ugyanakkor több jegybanki forrásuk is "tudni véli", hogy az említett Vajda Kitti a testvére Vajda Zitának. Nem kaptak választ arra sem, hogy mennyit keres Vajda Kitti.

Arra a kérdésre, hogy ki döntött a felvételéről, írtak-e ki pályázatot és mi alapján esett rá a választás, annyit közölt az MNB, hogy "a munkavállaló az MNB általános felvételi folyamata szerint került kiválasztásra".

A lap emlékeztet arra, hogy a Figyelő interjújában rákérdeztek Vajda Zitánál a trafiknyertes testvérére. Vajda Zita erre azt felelte:"a húgomról is annyit mondanék, hogy ő is egy kétdiplomás szakember, közgazdász."

A Népszabadság kereste a Vajda nővéreket, de hiába. Elérte viszont Vajda Zita édesanyját. Ő a lap szerint nem cáfolta az értesülést, majd újbóli visszakérdezésre kitért a válaszadás elől.