Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az 54,3 milliárdos lejárt adósságállományból 27,6 milliárd forint 60 napon túl lejárt követelés.

Az adóslista élén álló Honvédkórház júliusban nagyon belehúzott, a június végi 3,9 milliárdról július végére 4,6 milliárdra növelte kifizetetlen számláinak összegét. További 18 kórházban haladja meg az egymilliárd forintot a szállítók felé fennálló tartozás, közülük a Péterfy Sándor utcai, valamint a Békés Megyei Központi Kórház 3 milliárd forintot meghaladó adósságot görget maga előtt.

A tartozás növekedése elkerülhetetlenné tesz egy komolyabb konszolidációt az év végéig - mondta lapunknak Rásky László, a kórházi beszállítókat képviselő Orvostechnikai Szövetség főtitkára. A beszállítók egyre tarthatatlanabb helyzetén már a 60 napon túli tartozások - 27 milliárd forint - kifizetése érdemben segíthetne.

Az egészségügyi államtitkárság a kancelláriarendszer bevezetésétől várja az adósságállomány növekedésének megfékezését, a hírek szerint a koncepció év végére áll össze. Szakértők azonban folyamatosan arra figyelmeztetnek, a források érdemi növelése nélkül a kancellárok csak az ellátás szűkítésével lesznek képesek megálljt parancsolni az eladósodásnak.