Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A betegek 14,1 százaléka gyermek, 38,4 százaléka 15-34 éves fiatal felnőtt volt. A 35-59 évesek korcsoportjába tartozott a betegek 31,2 százaléka, 16,3 százalékuk pedig 60 éven felüli. Az 52. héten öt megyében nőtt, két területen nem változott, 13 megyében csökkent az influenzaszerű megbetegedés miatt orvoshoz fordulók gyakorisága az előző héthez viszonyítva.
Laboratóriumi vizsgálattal igazolt, influenzavírus által okozott megbetegedést hat területen - a fővárosban, Baranya, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében - diagnosztizáltak.

Az OEK-jelentés szerint a 29 influenzagyanús betegtől érkezett vizsgálati anyagból a laboratóriumi vizsgálatok tizenegy esetben igazolták az influenza A vírust.

Egyelőre csak három kórházban van látogatási tilalom az influenzás megbetegedések és hurutos, légúti fertőzések miatt - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat.

Eszerint nem lehet felkeresni a betegeket a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház Jósa András Oktatókórházának gyermek- és szülészet-nőgyógyászati osztályain, valamint újszülöttrészlegén. Látogatási tilalom van a kisvárdai Felső-Szabolcsi Kórház intenzív, csecsemő- és gyermekosztályán, valamint szülészeti-nőgyógyászati és újszülöttrészlegén, továbbá a mosonmagyaróvári Karolina Kórház Rendelőintézet ápolási osztályán.