A Blikk hétfői számának beszámolója szerint a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. vezetője, Csillag Tamás 10,8 millió forint pluszt tett zsebre, miután a "prémiumfeladatok kiértékelését követően a tulajdonosi jogok gyakorlója, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő engedélyezte az összeg kifizetését". Bár az eszközkezelő lassan halad a 8 ezer bedőlt hiteles lakás megvételével - alig hatszázat vettek meg - az indoklás szerint Csillag megérdemelte a prémiumot, mivel a semmiből állította fel a szervezetet, amely egyre jobban működik - a csúszásokról pedig nem ők tehetnek.

Az MFB-ben sem panaszkodhatnak: Baranyay László azóta lemondott vezérigazgató 19,2 millió forintot kapott, helyetteseinek be kellett érniük 17-18 millió forinttal a tavalyi munkáért. A bank dolgozói között egyébként tavaly összesen 190 millió forintot, az idén 179 milliós jutalmat osztottak szét - írja a Blikk, melynek az állami tulajdonú cég így magyarázta a kiadásokat: "a prémiumok mögött vállalt és értékelt pluszteljesítmény van, kinek-kinek sok-sok túlórája, átdolgozott hétvégéje".

A napilap szerint a MÁV Zrt.-nél mind a 25 vezető kapott prémiumot, ráadásul mindenki a lehető legnagyobb összeget tehetett zsebre, Dávid Ilona vezérigazgató például 19,2 millió forintot. Az átlag dolgozók annyira már nem jártak jól, ők mindössze 25 ezer forintnak örülhettek.

A Blikk több tucat állami céget megkérdezett a pluszpénzekről, de csak két olyan állami vállalatot talált, ahol nem kaptak prémiumot a vezetők: az egyik a Magyar Posta Zrt., a másik pedig az Erzsébet Szállodák Nonprofit Kft.