Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Szombat estig az ország keleti felén szórványosan, a Dunántúlon (főként annak keleti és déli részén) helyenként várható zivatar. Késő este stabilizálódik a légkör, legtovább még délkeleten, Északi-középhegységben, középső országrészben valószínű még este helyenként zivatar. Egy-egy intenzívebb zivatart 60-70 km/h körüli szél, kisebb méretű jég és főként keleten rövid idő alatt akár 20 millimétert meghaladó csapadék kísérhet - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) országos előrejelzésében.

Éjszaka gyengén és közepesen felhős körzetek egyaránt lesznek, a több felhő kezdetben északkeleten, majd a középső területek felett lehet. Csapadék már nem valószínű. Az északi, északnyugati szél több helyen élénk lesz. Hajnalra általában 9 és 15 fok közé hűl le a levegő, de Nógrád megye szélvédett, gyengén felhős részein ennél hidegebb lehet.

Vasárnap gomolyfelhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, késő délutántól csökken mindenütt jelentősen a felhőzet. Napközben helyenként - főként a Duna mentén és az Északi-középhegység területén - alakulhat ki záporeső. Az északi szél többfelé megélénkül, a középső területek kivételével meg is erősödik. Estére mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között alakul.

Hétfőn napos idő várható kevés gomolyfelhővel, csapadék nélkül. Az északi, északnyugati szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8, 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25, 29 fok között alakul - írja az OMSZ.

Nyitóképünk illusztráció, a Magyar Nemzeti Cirkusz elefántjait fürdetik a Cirkuszok éjszakája rendezvényen Balatonlellén, forrás: MTI Fotó/Varga György