David Cameron és Orbán Viktor találkozóján a szíriai helyzet, illetve a terrorizmus elleni nemzetközi fellépés is napirendre kerül majd.

David Cameron megérkezik Budapestre

Szijjártó Péter korábban arról beszélt, hogy a két ország kapcsolatában közös pont, hogy a NATO-n belül és kívül is "közösen harcolunk a terrorizmus ellen", ennek részeként a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet ellen. Nincs olyan ügy, amely nehézséget okozna a két ország kapcsolatában, Nagy-Britannia fontos gazdasági, kereskedelmi partnerünk - nyilatkozta az MTI-nek a miniszter.

Cameron és Orbán Viktor budapesti találkozójának kulcskérdése a az Európai Unió reformjára vonatkozó brit javaslatcsomag - írja a mai Népszabadság. A kezdeményezések egy része, például az eurózónán kívüli tagállamok bevonása a közös pénzzel kapcsolatos döntésekbe vagy a nemzeti hatáskörök bővítése nyilván egybeesik a magyar kormány szándékaival. A döntő az Egyesült Királyságban munkát vállaló uniós állampolgárok négyéves kizárása a szociális ellátásból. A brit javaslat legalább százezer magyart érint.

David Cameron megérkezik Budapestre