Megérkezett Cameron Budapestre - fotókkal

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter fogadta a Budapestre egynapos, hivatalos látogatásra érkező David Cameron brit miniszterelnököt a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren.
MTI, 2016. január 7. csütörtök, 15:07

David Cameron és Orbán Viktor találkozóján a szíriai helyzet, illetve a terrorizmus elleni nemzetközi fellépés is napirendre kerül majd.

David Cameron megérkezik Budapestre

Szijjártó Péter korábban arról beszélt, hogy a két ország kapcsolatában közös pont, hogy a NATO-n belül és kívül is "közösen harcolunk a terrorizmus ellen", ennek részeként a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet ellen. Nincs olyan ügy, amely nehézséget okozna a két ország kapcsolatában, Nagy-Britannia fontos gazdasági, kereskedelmi partnerünk - nyilatkozta az MTI-nek a miniszter.

Cameron és Orbán Viktor budapesti találkozójának kulcskérdése a az Európai Unió reformjára vonatkozó brit javaslatcsomag - írja a mai Népszabadság. A kezdeményezések egy része, például az eurózónán kívüli tagállamok bevonása a közös pénzzel kapcsolatos döntésekbe vagy a nemzeti hatáskörök bővítése nyilván egybeesik a magyar kormány szándékaival. A döntő az Egyesült Királyságban munkát vállaló uniós állampolgárok négyéves kizárása a szociális ellátásból. A brit javaslat legalább százezer magyart érint.

David Cameron megérkezik Budapestre


HOZZÁSZÓLÁSOK
 
www.Napi.hu Online Kft. Napi.hu - Független üzleti és pénzügyi portál, benne magyar és nemzetközi hírek, elemzések, tőzsdei információk. Helye: Flórián tér 1. 2. emelet, Budapest, Budapest. 1033 Telefon: +36-1-506-0930. Telefax: +36-1-506-0931. .