A PKN Orlen, a legnagyobb lengyel olajvállalat elnöke, Jacek Krawiec idén februárban egy éttermi beszélgetés során Wlodzimierz Karpinski igazságügy-miniszternek és helyettesének, Zdzislaw Gawliknak cseppet sem hízelgően beszélt arról, hogy Orbán Viktor "lefeküdt" Vlagyimir Putyin orosz elnöknek, de legalább kapott érte egy tíz milliárd dolláros kölcsönt az atomerőmű építésére, és az Európai Unió tiltakozása ellenére megy tovább a Déli Áramlat beruházása.

A Wprost népszerű hetilap által sorozatban nyilvánosságra hozott titkos lehallgatási anyag szövege szerint Karpinski arról is beszélt, hogy a Mol és a magyar kormány szívesen megszabadulna az INA horvát olajtársaságban meglévő részesedésétől. A lap ismerteti az INA kapcsán kialakult magyar-horvát konfliktust. Kornasiewicz felvetette, hogy a lengyelek esetleg megvásárolnák a magyar részesedést, de Krawiec szerint ekkora összegre (a szöveg szerint 15 milliárd, de a pénznem nincs megadva) a PKN Orlennek nem telik. Krawiec beszámolt nekik a Hernádi Zsolttal, a Mol vezérével Budapesten folytatott beszélgetéséről, mivel az a horvátok vesztegetési vádemelése miatt nem hagyhatta el Magyarországot. Hernádi a cikk szerint azt mondta neki, hogy az oroszoknak adnák el a részvénycsomagot.

A Mol vezére Budapesten tartott találkozójukon a bírósági eljárással kapcsolatban azt mondta neki, a jogászai olyan megoldást találtak, hogy ha bármelyik EU-tagországban büntetőeljárás indul ellene, és felmentő ítélet születik, akkor az összes EU-tagországnak el kell ismernie ezt az ítéletet. Arra a kérdésre, hogy az eljárás Magyarországon fog-e lezajlani, Hernádi - a lengyel politikus szerint - igennel válaszolt. Krawiec erre azt mondja, hogy az ügy két-három évig is elhúzódhat, mire Hernádi úgy reagál, hogy áprilisban meglesz az ítélet.