Jelenleg még a visegrádi kikötőben van a Viking Sigyn nevű szállodahajó, amely május 29-én a Margit hídnál ütközött a Hableány nevű turistahajóval, de még ma kora este újra Budapesten lehet - tudta meg a Napi.hu visegrádi turisztikai forrásból. A szállodahajó utasait Visegrádról busszal vitték el Szentendrére, de még ma délután biztosan elindulnak Budapestre. "A szokásos protokoll, forgatókönyv szerint zajlanak az utasok programjai, ebben semmi különös nincs. A hajón semmilyen sérülés nem látható" - mondta lapunknak egy helyi turisztikai szakember.

A hajó helyzetét az elmúlt 36 órában a rendőrségi vizsgálat idején nem mutatta a Vesse Finder hajókövető, de most újra valós időben frissül.

Hétfőn a Viking Sigyn szállodahajó ismét Magyarországra érkezett, és mivel szükségessé vált új bizonyítékok beszerzése, valamint a tényállás teljes körű tisztázása, a rendőrség új szemlét tartott a hajón. A szemle során olyan bizonyítékot szereztek, amely vélhetően teljesebb képet ad a történtekről. A Magyar Televízió riportere ma Visegrádról jelentkezett be, a Viking Sigyn hajó mellől, ami egy napja ott vesztegel. Motorcsónakkal megközelítették a hajót, és sérüléseket már nem láttak az orrán, valószínűleg lefestették a baleset óta.

Azért is lesz érdekes a Viking újbóli érkezése, mert ma emelték ki a Dunából a Hableány sétahajó roncsát és áthelyezték egy mellette horgonyzó uszályra. A mentés alatt négy holttestet emeltek ki, azonosításuk folyamatban van, de vélelmezhetően az egyik halott a hajó magyar kapitánya, egy másik pedig az egyetlen gyermek utas - mondta az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője. Még négy embert keresnek. Gál Kristóf közölte azt is, hogy a belügyminiszter kérésére megduplázták a keresésben részt vevő rendőrök számát. A balesettel összefüggésben a Budapesti Rendőr-főkapitányság folytat nyomozást, jelenleg egy gyanúsított van, a szállodahajó ukrán kapitánya.