Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ez azt jelenti, hogy hasonlóak az erőviszonyok, mint a 2014-es választások előtt, vagyis a Fidesz-KDNP kétharmados győzelme sem kizárt - közölte Nagy Dániel. Az előző választás óta az változott, hogy a baloldalon új pártok jelentek meg; kérdés, hogy ezek milyen kombinációban indulnak a választáson - tette hozzá.

A műsorban bemutatott táblázat szerint, a Fidesz-KDNP-t a Jobbik követi 19,4 százalékkal, az MSZP 14,26, a DK pedig 5,8 százalék szavazatot szerezne. Az LMP eredménye 4,6, a Momentumé 3 százalék. Egyaránt 1,6 százalékot szerezne az Együtt és a Kétfarkú Kutya Párt (KKP), a Párbeszéd eredménye pedig 0,6 százalék. Egyharmadnyi-egynegyednyi azok aránya akik nem árulják el pártpreferenciájukat.

A kutató szerint az MSZP és a DK között nagy az átszavazási hajlandóság, a két tábor csak Gyurcsány Ferenc személyén törik meg. Ugyanakkor több kis párt vezetője (LMP, Momentum, KKP) úgy nyilatkozott, hogy senkivel nem fognak össze. (Orbán hamarosan erős szövetségest találhat.)

Ez elsősorban Budapesten jelenthet gondot a baloldal számára, hiszen éppen a kis pártok vihetik el a mandátumszerzéshez szükséges néhány százalékot - írja az MTI.

Eközben a Jobbik támogatottsága a 2015 elején mért csúcs óta csökkent, majd stagnált, miközben a migránsválság óta a Fidesz-KDNP csak 1-2 százalékot mozgott - mondta Nagy Dániel.