Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az NFA elsőként a főváros és 5 megye - Győr-Moson-Sopron, Heves, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Vas - megvásárolható földrészleteinek adatait - egyebek közt a helyrajzi számokat és az induló árakat - tette közzé.

A nyilvános árverések november 16-án kezdődnek, ezt Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter közölte szokásos csütörtöki tájékoztatóján.

Lázár János hangsúlyozta: a kormány az árveréseken szeretné a legjobb árat elérni, az áron aluli értékesítést elképzelhetetlennek nevezte. Megjegyezte, hogy a befolyó pénzt egy beruházási alapba gyűjtik. Arról is beszámolt, hogy a földvásárlásokhoz a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) összesen 150 milliárd forintos hitelkeretet biztosít.

Az állami földek értékesítése október 13-án kezdődött meg, akkor a 3 hektár alatti, összesen mintegy 2700 földterület hirdetményét jelentette meg az NFA a honlapján, ezeket a földeket árverés mellőzésével értékesítik.

Akkor az NFA azt közölte, hogy október 15-én további 3700 megvásárolható földrészlet adatait teszi közzé, egyidejűleg nyilvánosságra hozza a további értékesítésbe vonható mintegy 25 200 földrészlet listáját, majd folyamatosan jelenteti meg a hozzájuk kapcsolódó értékesítési hirdetményeket.