Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Szentgotthárd és Körmend térségébe viharos széllel és áramszünettel megérkezett a hidegfront, írta a 24.hu munkatársa.

A heves zivatarok veszélye miatt az ország nyugati felében több járásra első- és másodfokú riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat csütörtök este. Az érintett területeken már a következő órákban várhatók olyan zivatarok, amelyeket károkozó szél, nagyobb jég kísérhet.

Az OMSZ szerint csütörtökön a Nyugat-Dunántúlon alakulhat ki néhol zivatar átmeneti viharos széllökésekkel. Az éjszakai órákban az Adria felől érkező és várhatóan nyugati határ mentén észak-északkelet felé vonuló zivatarrendszer kifutószele is okozhat viharos lökéseket. Péntek délután a lehűlést okozó hidegfronthoz kapcsolódóan a Dunántúlon már több helyen lehetnek zivatarok, amelyeket jégeső, viharos (akár 80-100 kilométer/órás) széllökés és intenzív csapadék kísérhet.

Ezzel együtt még pénteken is országszerte hőség várható, emiatt csaknem az egész országra (első-, másod- és harmadfokú) figyelmeztetéseket adott ki a meteorológiai szolgálat. Azt írták: lassanként kezd visszaszorulni a meleg délkelet felé; ekkor a Nyugat-Dunántúlon már 25 Celsius-fok alá csökken a napi átlaghőmérséklet, míg másutt marad a 27-29 fokos középérték.

A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire 18-25 fok között alakul, ugyanakkor az Északi-középhegység völgyeiben ennél kissé hűvösebb, míg a vízpartokon, magasabban fekvő helyeken, és a nagyvárosok belvárosi területein enyhébb lehet a hajnal. A legmagasabb hőmérséklet általában 32-38 fok között valószínű, de a nyugati határvidéken 29, 30 fok is lehet.