Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A legalacsonyabb rátát az Egyesült Királyságban mérték: ott az érintettek a jelenlegi jövedelmük átlagosan 61 százalékával is elégedettek lennének, ha most vonulnának nyugdíjba.A válaszadók mindössze 19 százaléka vélekedik úgy, hogy nyugdíjas korára maradéktalanul eléri majd jövedelmi céljait, és 14 százalék gondolja azt, hogy van esélye a megcélzott jövedelem háromnegyedének elérésére.

Az is beszédes adat, hogy a megkérdezettek 39 százaléka egyáltalán nincs tisztában azzal, mekkora jövedelemre számíthat majd nyugdíjas korában. A kilátásokkal kapcsolatos bizonytalanságot tükrözi az is, hogy a felmérésben résztvevők mindössze 14 százaléka teljesen biztos abban, hogy nyugdíjas korában az igényeinek megfelelő életszínvonalon élhet, és további 30 százalék azok aránya, akik ezt - többé kevésbé - biztosítottnak látják.

A felmérés szerint a lakosság a nyugdíjcélú megtakarítások növelése legfőbb eszközének a fizetésemelést látja. Ezt 53 százalék jelölte meg, míg a második leginkább hasznosnak tartott ösztönző - a hosszú távú megtakarítások több adókedvezménnyel történő támogatása - már csak 37 százalékot kapott.

A megtakarítás legfőbb akadályának a pénzhiányt tartják a megkérdezettek, 40 százalék nyilatkozott úgy, hogy számára jelenleg ez a legfőbb akadálya az előtakarékosságnak.