Novemberben a novemberi, enyhe csökkenést mutató 49,9 pont után a kibocsátás növekedését jelző 52,3 pontos értékre nőtt a magyar Beszerzési Menedzser Index. További jó hír, hogy a foglalkoztatottság is bővülni látszik, igaz, nem túl acélosan.

A termelési mennyiség indexe nőtt októberi értékéhez képest, és így zsinórban hetedik hónapja jelzi a termelt mennyiség emelkedését. A mostani érték közepesnek számít, az elmúlt 17 évben nyolcszor volt nagyobb az index értéke novemberben.
Az új rendelések indexe erősebben nőtt, de a mostani csak a kilencedik legmagasabb novemberi érték 1995 óta. Az új rendelések állománya így már hatodszor emelkedett az idei évben. Ilyen mintázatra utoljára 2009 közepén volt példa.
A novemberi szállítási átfutási idő ideje hosszabb lett októberhez képest, és az ütem erősödött. A korábbi novemberi értékeket nézve az idei a harmadik legalacsonyabb érték 1995 óta. Az index értéke harminckilenc hónapból harminchétszer volt 50,0 pont alatt, amire korábban nem volt példa.
A vásárolt készletek tovább növekedtek a 2012 augusztusban tapasztalt csökkenést követően, hetedszer az idei évben. Az idei novemberi érték az elmúlt tizennégy év értékei alapján átlag feletti, és az ötödik legmagasabb. 2010-ben hét hónapban jelzett csökkenést az index, 2011-ben az arány hat-hat lett, 2012-ben egyelőre hét-négy az állás a növekedésnek.
2011 októberében csökkent a foglalkoztatottság a feldolgozóiparban, ami novemberben és decemberben is folytatódott. Januárban azonban a foglalkoztatottsági index értéke emelkedett, és 50,0 pont fölé került. Azóta az index csak három hónapban jelzett csökkenést, júliusban, augusztusban, és októberben. A mostani növekedést jelző novemberi érték azonban 1995 óta így is a leggyengébb ütemű bővülés.