Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A külképviseleteken és az átjelentkezéssel szavazók voksait szombaton keverte be a szavazatszámláló bizottság a választókerület 34. számú szavazókörének voksai közé, amelyeket április 6-án nem számoltak össze. A szavazatszámláló bizottság összesítése szerint a Fidesz-KDNP-s Kucsák Lászlóra 546-an, míg Kunhalmi Ágnesre, a baloldali összefogás jelöltjére 508-an szavaztak a most felbontott urnák összeszámlált szavazatai alapján.

A budapesti 15-ös volt az a választókerület, ahol a múlt vasárnapi szavazáson a legszorosabb verseny alakult ki. A vasárnap késő esti összesített eredményei szerint Kucsák László 20 104 szavazatot kapott, míg Kunhalmi Ágnes 20 082-t, a szombaton megszámlált szavazatok alapján Kucsák László 20 650 (ez a szavazatok 37,60 százaléka), Kunhalmi Ágnes 20 590 voksot (37,49 százalék) kapott a választókerületben.

Így Kucsák László nyert Budapest 15. választókerületében (XVIII. kerület) a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint, a szavazatok 100 százalékos feldolgozottságnál. A politikus ezzel mandátumot szerzett. A szavazatszámláló bizottság először a baloldali jelölt szavazatit számlálta meg háromszor, majd a Fidesz-KDNP jelölt szavazatait.

Az eredmények ellen jogorvoslattal lehet élni.

Egyértelműen ki lehet mondani, hogy a Kucsák-Kunhalmi körzet eredményétől függ, hogy lesz-e kétharmada a Fidesznek - mondta korábban Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezető-helyettese az InfoRádió Aréna című műsorában.

A 12-es választókerületben is fideszes nyert

László Tamás, a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje nyert Budapest 12. választókerületében (XV. kerület) a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint, a szavazatok 100 százalékos feldolgozottságnál. A politikus 37,75 százalékkal, 18 955 szavazattal nyert, ezzel parlamenti mandátumot szerzett - a nem jogerős végeredmény szerint. A második helyen Móricz Eszter (az MSZP-EGYÜTT-DK-PM-MLP jelölje) végzett 37,19 százalékkal, 18 678 szavazattal.

Az ellenzéki jelölt nyert Csepelen

Szabó Szabolcs, a MSZP-EGYÜTT-DK-PM-MLP képviselőjelöltje nyert Budapest 17. választókerületében (XXI. kerület) a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint, a szavazatok 100 százalékos feldolgozottságnál. A politikus 36,37 százalékkal, 18 564 szavazattal nyert, s szerzett mandátumot. Második helyen Németh Szilárd István (Fidesz-KDNP-jelölt, "rezsibiztos") végzett 35,50 százalékkal, 18 120 szavazattal.