Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az M7-es autópályán a szerda délelőtti órákban a táskai pihenőhelynél, a fonyódi és a balatonfenyvesi csomópont, a 157-es és a 158-as kilométer között kigyulladt egy kamion, melynek következtében a sofőr  elhunyt. Az autópályán jelenleg mindkét irányban teljes útzár van érvényben.

Magyar Közút szakemberei szerint várhatóan 16 óra körül sebességkorlátozás mellett megnyitják a leállósávot, hogy a forgalom ismét megindulhasson az autópálya ezen szakaszán is. A balesetben a pálya mindkét oldalán jelentős mértékben megsérült a burkolat, illetve a szalagkorlátok helyreállítása is szükségessé vált.

A burkolat javítását haladéktalanul megkezdik, hogy a hétvégi, várhatóan nagyobb forgalom idejére újra a teljes pályát használhassák a közlekedők. Az elsődleges felmérések alapján minimum 4-6 centiméter mélységig vissza kell marni a pálya kopórétegét, amit így újra is kell aszfaltozni.

Időjárási körülményektől függően péntek délutánra készülhetnek el az ideiglenes helyreállítási munkák, addig is kérik az autósokat, hogy a munkaterület mellett fokozott óvatossággal és körültekintéssel, a kihelyezett figyelmeztető tábláknak megfelelően közlekedjenek. Az érvényben lévő korlátozások mértékéről folyamatosan hírt adnak Útinformon keresztül, az autósoknak érdemes figyelemmel követniük a www.utinform.hu oldalt - írja a Magyar Közút.