Rogán Antal javaslatát 277 igen szavazattal, 9 nem ellenében, 30 tartózkodással fogadta el a parlament. Igennel voksoltak a kormánypárti és a jobbikos képviselők, nemmel a szocialisták, az LMP tartózkodott.

Az eredeti ötlethez képest több szűkítés is került a javaslatba, így azt csak az idén lehet igénybe venni − vagyis az a jobb anyagi helyzetűeknek szól elsősorban. Végül a javaslat nem rendezte a végtörlesztést kiváltó forinthitelek szabályozását, azt, ha az adósnak szüksége van rá, magának kell rendeznie.

Nem került bele a javaslatba − még módosítóként sem lett benyújtva − a végtörleszthető hitel összegének maximalizálása, így az akár egy százmilliós tartozásra is érvényes lesz. Hiába nyújtották be szocialista képviselők azt a módosítót, amely kizárta volna a képviselőket, állami vezetőket a végtörlesztésből, ezt végül elkaszálták a bizottságok.

Rogán hangsúlyozta: azok, akik a rögzített feletti árfolyamon vették fel a devizahitelt, azért nem élhetnek majd a végtörlesztés lehetőségével, mert egyrészt "nyernének" rajta, másrész mert ők a kölcsönfelvétel időpontjában már tisztában voltak a lehetséges kockázatokkal.

Annyi engedmény azonban csatolva lett a törvényhez, hogy a végtörlesztéseket az igénybejelentést követő 90 napon belül kell csak rendezni − ezzel párhuzamosan futott egy 60 napos határidő is, ám végül előbbi nyert. Az is szabályozva lett, hogy az esetleges ajánlott csere-forinthitel kiválasztásáért közvetítői díjat nem számolhat fel a pénzintézet.