"Amíg nem hozzák nyilvánosságra a jelentést, nincs értelme cáfolni a vádakat, mert újabbakat húznak elő, ezt a játékot a végtelenségig lehet folytatni, a Habony-művek eszköztára végtelen és a gátlástalansága miatt vált hírhedtté" - írja az Index.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter múlt héten jelentette be, hogy az OLAF, vagyis az európai csalásellenes hivatal (OLAF) lezárta a négyes metróval kapcsolatos vizsgálatát, ennek áttanulmányozása után a kormány ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz. Lázár szerint a jelentés "egy nemzetközi baloldali bűncselekményre" tesz utalást, amelyet Demszky Gábor vezetésével követhettek el. A 76,7 milliárd forintos büntetést át fogják hárítani.

Csepreghy Nándor a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára ma már arról beszélt, hogy szerinte mintegy 167 milliárd forintos károkozást tárt fel a 4-es metró beruházása során jelentésében az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF), és az Európai Bizottság 76,6 milliárd forintos büntetés megfizetésére kötelezheti Magyarországot.

A volt főpolgármester azt feltételezi, hogy az OLAF-jelentés kifogásolja, hogy a hivatalban lévő városvezetés elmulasztotta meglépni mindazt, amit a Bizottság az EU támogatás feltételéül szabott (a felszíni közlekedés teljes átalakítása, P-R parkolók, dugódíj). Demszky szerint ezekből semmi sem lett, ezért követelik vissza a több tízmilliárdos támogatást, amelynek pontos összegéről titkos tárgyalások kezdődnek.