Ahogy az várható volt Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a parlamentben az önkormányzati választásokra reflektált első ízben - igaz másról szinte nem is beszélt.Az eredmény egyértelmű a Fidesz és a KDNP óriási fölénnyel győzött - adott gyors értékelést. Októberben is győzött az ország, mégpedig fölényesen - ám az győzelem az egész országé. Azért az egész ország, mert a választás eredménye egy sohasem tapasztalt összefogás és egység.

A kormány felelőssége, hogy ezt az egységet jól használja fel - utalt a közeljövőre. Ha az egység erejét jól használjuk, akkor eljuthatunk a teljes foglakoztatáshoz. Orbán szerint 2010-ben 3,6 millióan, ma pedig négymillióan dolgoznak és ennyien fizetnek adót is. Sok roma van, aki most először állt munkába - tette hozzá Orbán. Az emberek értik ezt - és ezért nyerhettük a sokadik választást - mondta Orbán.

Most nem újrakezdeni, hanem folytatni kell valamit. A javuló adatok biztatóak - még az IMF szerint is. A helyzet ugyan javul, de az csak annyit jelent, hogy Európa pincéjéből följöttünk a földszintre, most kell felmenni az emeletekre. A jóléti társadalmak azért rendülhettek meg - mert a jólét nem alapja semminek. Emiatt fogja a kormány a munkát támogatni a következő években.

A kormány a három harmadot fogja szolgálni - tette hozzá Orbán.