A megbízott főigazgató orvos végzettséggel rendelkezik, 2012. február 15. óta a GYEMSZI Észak-alföldi térségi igazgatója - közölte az egészségügyi államtitkárság.

Ónodi Szűcs Zoltán a Debreceni Önkormányzati Egészségügyi Holding Zrt. korábbi vezérigazgatója is volt, első emlékezetes kijelentése 2011 októberében, egy szakmai rendezvényen így hangzott: Az ellátást már rég nem a betegek igényei alakítják, hanem a szolgáltatók érdekei - idézi a Medicalonline egészségügyi szakportál a Gyemszi új főigazgatóját.

Ónodi Szűcs  "A Semmelweis Terv margójára" címmel publikált vitairatot a Budapesti Teljesítménymenedzsment Kutatóközpont nevében. A megdöbbentő számokat tartalmazó és a lobbierők mozgását is megrajzoló vitairat egyebek között azzal szembesítette az egészségügyi döntéshozókat és az újságírókat, hogy bár Ónodi Szűcs "vidéki emberként" maga is azt feltételezte, hogy "a budapesti intézményeknél folyik el rengeteg pénz" az egészségügyben, ez a feltételezés nem feltétlenül igaz. "

Egy korábbi, a Medicalonline számára adott interjút is felidéz a szakportál, melyben Ónodi Szűcs úgy fogalmazott: A lobbi mentén alakult érdekeltségi rendszer, az átgondolatlan beavatkozások okozták a rendszer halálát. Állításait cáfoló munka azóta sem jelent meg.