Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Különadót tervez kivetni a pécsi multinacionális vállalatokra az a 27 pontból álló javaslatcsomag, amely a csütörtöki közgyűlésre készül el - mondta a politikus.

Csizi Péter úgy fogalmazott, hogy a város 7,5 milliárd forintos hiányának lefaragását célzó csomag lényege, hogy a politika magán kezdi a spórolást, nem hárítja át a pécsiekre.

A különadó pontos mértéke csütörtökön dől el. lmondta azt is, hogy az NB III-ban szereplő Pécs Mecseki Futball Club a jövőben nem működhet az önkormányzat támogatásából.

A politikus leszögezte: nem történt puccs a városban azzal, hogy az ő vezetésével felállt az önkormányzat irányítását segítő új, stratégiai kérdésekben a határozatokat előkészítő, de sok esetben döntéshozó elnökség. Továbbra is Páva Zsolt polgármester vezeti a várost. A tanácsadó testület nem az önkormányzat, hanem a pécsi Fidesz-KDNP frakció stratégiai irányítását végi.

A politikus közölte: számítanak a kormány segítségére, azonban a konkrét javaslatokkal az önkormányzatnak kell előállnia.

Címlapkép: MTI Fotó/Balogh Zoltán