Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Hogyan lehet úgy eredményt elérni a versenysportban, hogy a gyerekek lelke ne sérüljön és élmény maradjon számukra a sport? Miért játszik és kártyázik egy igazgatóhelyettes diákjaival? Mitől válik egy egyszerű gyógyszertár közösségi térré? Mi a szerepe egy vödör víznek a koraszülött babák életében? Hogyan válik egy édesanya élő inkubátorrá? Mit tesz egy körzeti nővér, hogy a betegei mindenhová kövessék őt, és mi kell ahhoz, hogy a reményt vesztett munkanélküliek újra boldog, önmagukért és egymásért küzdő, lelkes társaság legyenek?

Az idén már 6. alkalommal átadott Richter Aranyanyu Díj díjazottjai tudják a válaszokat. A díj alapítói, a Richter Gedeon Nyrt. és Rácz Zsuzsa író ezeken a történeteken keresztül szeretnék láthatóvá tenni az oktatásban, az egészségügyben és a szociális szférában dolgozó nőket, akik sokszor a háttérben, minden elismerés nélkül végeznek felbecsülhetetlen értékű munkát. A Ridikül Magazin különdíjával együtt idén is kilenc nő vette át a Richter Aranyanyu Díjat.

Kik ők?

Pedagógusok, akik hozzáállásukkal és újfajta nevelési módszereikkel úgy érnek el sikereket, hogy a gyerekek felszabadultsága, öröme ugyanolyan fontos marad számukra, mint az iskolában nyújtott teljesítmény. Orvosok, akik nemcsak munkaidőben, hanem azon kívül is biztonságot és reményt tudnak adni a sokszor kétségbeesett családoknak. Egészségügyi szakdolgozók, akik munkájuk mellett szociális munkát is végeznek, miközben meg sem fordul a fejükben, hogy ez vajon az ő dolguk-e. Azok, akik idősek, betegek, munka nélkül maradt, vagy éppen hajléktalan emberek életének adnak értelmet akkor, mikor ők már a határán vannak, hogy feladják. Olyan nők, akik a megoldást keresik a problémákra, akik képesek arra, hogy a sokszor kivitelezhetetlennek tűnő ötleteiket megvalósítsák, másokért.

A Richter Aranyanyu Díj díjazottjai mindannyian elszántak. Észrevétlenül, a háttérben teszik a dolgukat és nem is gondolnak arra, hogy munkájukkal az egész társadalom jólétének megteremtéséhez és fenntartásához járulnak hozzá nap mint nap. Ők azok, akik pozitív, inspiráló történeteiken keresztül minket, a díj alapítóit is minden évben megerősítenek abban, hogy fontos elismernünk őket, és bemutatnunk munkájukat a nagyközönségnek is - mondta a gálán Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs vezetője.

A díj mára igazi sikertörténet lett, évről-évre több száz jelölés érkezik. A zsűri idén is 16 nőt juttatott a döntőbe, négy kategóriában egy zsűri és egy közönségdíjat adtak át. A nagyközönség a döntősöket a róluk készült kisfilmekből ismerhette meg, majd egy-egy szavazat leadásával eldönthette, hogy kik legyenek díjazottak.

A különdíjakkal együtt az elmúlt hat év során összesen 46-an vehették át a Richter Aranyanyu Díjat munkájuk méltó elismeréseként.