A lap szerint a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) 3253 főzőkonyhát ellenőrzött és minősített. Ezek a létesítmények csaknem 1,3 millió embert látnak el meleg étellel az ország különböző részeiben.

A vizsgált főzőkonyhák

  • 7 százaléka jeles minősítést kapott,
  • 30 százalékuk jó,
  • 39 százalékuk közepes,
  • 17 százalékuk pedig elégséges osztályzatot szerzett,
  • 7 százalék (3253 menza) nem felelt meg a követelményeknek.

A lap azonban megjegyzi, hogy az "ételek minőségével kapcsolatban azonban nem tártak fel súlyosabb szabálytalanságot a hatóság emberei". A Nébih felhívta a figyelmet arra is, hogy a legtöbb egységben nagyobb beruházások nélkül kiküszöbölhetők a hiányosságok, "csupán" nagyobb odafigyelésre és jobb szervezésre van szükség.