Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Vona Gábor a Jobbik elnöke és miniszterelnök-jelöltje szombati sajtótájékoztatóján a devizahitelválságot az elmúlt tíz év a legtragikusabb problémájának nevezte, amit egyik kormány sem tudott megoldani.

Véleménye szerint cinikus és igazságtalan a hitelt felvevő embereket hibáztatni a kialakult helyzetért, mert ők kényszerhelyzetben voltak. A valódi felelősök a történteket tétlenül végignéző kormányok, a pénzügyi hatóságok és az MNB.

A végtörlesztés, a családi csődvédelem és a nemzeti eszközkezelő csak szűk rétegnek segített, az árfolyamgát csak elodázta a probléma eszkalálódását, a piaci árfolyamon történő forintosítással pedig csak az MNB járt jól. A felvételkori árfolyamon történő forintosítás azonban nem csak könnyítés lenne a családoknak, hanem igazságos is azokkal szemben, akik annak idején forinthitelt vettek fel - mondta Vona. Véleménye szerint a bankok és a társadalom közötti megromlott viszonyt is helyre tudná állítani ez az intézkedés - számolt be az MTI.

A Jobbik a jövőben is megakadályozná hasonló helyzetek kialakulását, ehhez a béreket felzárkóztatná a nyugat-európai szintre, bővítené a magyar társadalom gazdasági és pénzügyi ismereteit, és új otthonteremtési akciót indítana, hogy a lakáshoz jutás ne luxus legyen, hanem elérhető opció - véli Vona Gábor.