Sajtótájékoztatóján Merkel leszögezte, nem zárnak ki semmilyen további lépést, amennyiben folytatódnak a szíriai jogsértések.

Hozzátette, az Európai Unió mindent el fog követni annak érdekében, hogy eljuthassanak a humanitárius segélyszállítmányok az Aleppóban rekedt civilekhez.

A Brexit témájáról szólva a német kancellár rendkívül pozitív üzenetnek nevezte, hogy a brit miniszterelnök arról biztosította a tanácskozás résztvevőit, hogy az Egyesült Királyság egészen a tényleges kilépésig teljes jogú tagja kíván lenni az uniónak.

A kancellárral szemben onald Tusk: az unió nem kívánja fokozni a feszültséget Oroszországgal Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke viszont azt mondta, hogy az unió nem kívánja fokozni a feszültséget Oroszországgal, csupán válaszokat ad az orosz akciókra.

Tusk elmondta, a tanácskozó tagállami vezetők arra szólították fel a Szíriában szembenálló feleket, hogy azonnal hagyjanak fel az atrocitásokkal és az ellenségeskedéssel.

Az Európai Unió elítéli a szíriai rezsim és orosz szövetségese számos halálos áldozatot követelő támadásait, különösen Aleppó városában és környékén - hangsúlyozta a tanács elnöke.