Ki kell költöznie az egykori Nap Televízió irodáiból, a zuglói Angol utcából vizes világbajnokság szervezésével foglalkozó Bp2017 Nonprofit Kft.-nek - derül ki a Magyar Nemzet cikkéből. A cég a Gyárfás Tamás volt úszószövetségi elnök kezében lévő irodákban kapott helyett, ám az ingatlant Gyárfás januárban eladta Mészáros Lőrinc nagyvállalkozónak.

A miniszterelnökkel kiváló kapcsolatokat ápoló üzletember már akkor jelezte, hogy egy másik nemrégiben a kezébe került vállalkozást, az Echo TV-t szeretné ideköltöztetni. Az utóbbi létszáma kevesebb mint 40-ről több mint 70-re nőtt az elmúlt hónapokban. A vizes vébé körüli gondokról szerdán érkezett legutóbb hír, ezek szerint a helyszínek egy részén csúszásban vannak az előkészületetek a költségek pedig már 95 milliárd forint körül járnak.

A Bp2017 Kft.-t ráadásul két helyre osztanák szét. A csapat egyik része az új  Duna Arénába, a másik Budára a  2024-es budapesti olimpiai pályázaton dolgozó - jelenleg munka nélkül lévő - cég irodáiba költözne. A napilap több forrásból úgy értesült, hogy költözésről már döntöttek, ám van még némi esély arra, hogy a "felsőbb jelzésre" letesznek a szervezők megbolygatásáról három hónappal a nagy rendezvény előtt.