Kedden közli a KSH első becslését a januári ipari termelésről. Tavaly decemberben 0,5 százalékkal csökkent az ipari termelés az egy évvel korábbihoz képest, míg a tavalyi év egészét tekintve a termelés volumene 2016-ban 0,9 százalékkal haladta meg a 2015-ben mértet.

Ugyancsak kedden teszi közzé a statisztikai hivatal a részletes tavalyi negyedik negyedéves GDP-adatokat. Az első becslés szerint Magyarország GDP-je 1,6 százalékkal nőtt tavaly a negyedik negyedévben az előző év azonos időszakához képest, míg 2016-ban 2,0 százalékkal emelkedett. Tavaly a negyedik negyedévben a növekedéshez a legnagyobb mértékben a piaci szolgáltatások, valamint a mezőgazdaság járult hozzá.

Szintén kedden jelenik meg a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gyorstájékoztatója a február végi államháztartási adatokról. Januárban 123,4 milliárd forint többlettel zárt az államháztartás központi - önkormányzatok nélküli - alrendszere, ami a korábbi évekhez viszonyítva is kedvező első havi egyenleg. A központi költségvetés 65,9 milliárd forintos, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 25,5 milliárd forintos, míg az elkülönített állami pénzalapok 32,0 milliárd forintos többletet mutattak.

Szerdán publikálja a KSH a februári inflációs adatokat. Januárban a fogyasztói árak átlagosan 2,3 százalékkal magasabbak voltak, mint egy évvel korábban. Tavaly decemberhez viszonyítva a fogyasztói árak átlagosan 0,4 százalékkal nőttek. A maginfláció 1,6 százalékkal nőtt januárban az egy évvel korábbihoz képest. Elemzők szerint az első negyedévben tovább gyorsulhat az infláció, de a 3 százalékos jegybanki inflációs cél átlépésére ebben az évben nem számítanak.

Pénteken teszi közzé a KSH első becslését a januári külkereskedelmi termékforgalom alakulásáról. Decemberben az export 7,6, az import 9,3 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, a havi exporttöbblet 579 millió euró volt, 58 millióval kevesebb az egy évvel korábbinál. A külkereskedelmi mérleg tavalyi aktívuma 9,935 milliárd euró volt, 1,340 milliárddal több az előző évinél. A kivitel euróban számolt értéke 2,9 százalékkal, az importé 1,5 százalékkal nőtt az előző évi 7,0, és 4,6 százalékos emelkedés után - írta a KSH.