Kedden közli a KSH a foglalkoztatottság-munkanélküliség március-májusi alakulásáról szóló statisztikát. A legutóbbi, február és április közötti időszakban tovább nőtt a foglalkoztatottak száma: az első negyedévhez képest 31 ezerrel, a múlt év azonos időszakához képest pedig 153 ezerrel dolgoztak többen. A 15-64 éves korosztályban a foglalkoztatási ráta 65,6 százalékra emelkedett, az egy évvel korábbinál 2,8, az első negyedévinél 0,5 százalékponttal magasabbra. Egy év alatt 73 ezerrel csökkent a munkanélküliek száma, és 5,8 százalékosra mérséklődött a munkanélküliségi ráta a február-áprilisi időszakban. Elemzők szerint a nyári idénymunkák tovább csökkenthetik a munkanélküliséget, amely az év egészében 1,0 százalékponttal is alacsonyabb lehet a tavalyi 6,8 százalékosnál.

Csütörtökön az ipari termelői árak májusi adata és az áprilisi külkereskedelmi statisztika második becslése jelenik meg. Az ipari termelői árak áprilisban alig mozdultak: az előző hónaphoz viszonyítva 0,1 százalékkal emelkedtek, a tavaly áprilisiakhoz képest 1,4 százalékkal csökkentek a márciusi 1,6 százalékos esés után. A belföldi értékesítés termelői árai az előző havival azonos szinten stagnáltak, és 4,7 százalékkal alacsonyabbak voltak a tavaly áprilisiaknál. Az exportárak 0,2 százalékkal emelkedtek egy hónap alatt és egy év alatt is.

A június 8-án kiadott első becslés szerint a kivitel euróban számolt értéke 5,1 százalékkal nőtt, a behozatalé 1,9 százalékkal csökkent áprilisban az egy évvel korábbihoz képest, a kereskedelmi többlet 527 millió euróval 959 millió euróra emelkedett. Az első négy hónapban az export 2,5, az import 1,2 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakával összevetve, a kiviteli többlet 406 millió euróval 3,418 milliárd euróra emelkedett.

Pénteken közli a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) a beszerzésimenedzser-index (bmi) júniusi statisztikáját. Az áprilisinál 0,2 százalékponttal magasabb, 52,3 százalékos lett a májusi bmi és ezzel ötödik hónapja a gazdaság növekedését jelzi.