Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A politikus elmondta: 1900 milliárd forint közvetlen támogatást kapnak a családok 2018-ban, és ez a szám a 2010-es támogatás duplája - idézi az atv.hu.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára arról is beszélt, hogy nem tervezik a családi pótlék emelését, mert a kormány sokkal hatékonyabbnak tartja a munkához kötött támogatásokat.

Emlékeztetett, hogy ma egy átlagos jövedelemből élő két gyermekes család egyáltalán nem fizet személyi jövedelemadót. Az is igaz, hogy a családi adókedvezményhez dolgozni kell. Az államtitkár szerint ugyanakkor a kormány megteremti a lehetőséget a munkához.

A portfolio.hu április végén arról értekezett, hogy a gyorsuló népességfogyás miatt gyermekvállalást ösztönző családtámogatásokat vezetne be a kormány. A demográfiai program keretében az alanyi jogú támogatások szélesítéséről is szó lehet. Ez jelentheti a jelenlegi támogatási formák emelését: például a családi pótlék összegét, amit 2008 óta nem emeltek - írta akkor a portál. (A családi pótlék alapösszege jelenleg is 12 200 forint).

Tavaly ősszel a Napi.hu írt arról, hogy a magyar kormány figyelemmel kíséri a Lengyelországban bevezetett "500 plus" családtámogatási programot, amelynek keretében gyermekenként havi 500 zlotys (körülbelül 35 500 forintos) kvázi családi pótlékot kapnak a családok. A lengyel minta adaptálását úgy látszik mára elvetették.