Az idei tanév szeptember 1-jén, kedden kezdődik és június 15-én, szerdán ér véget. A tanítási napok száma 181, a középiskolákban és a szakiskolákban 180 nap lesz.

Az első, vagyis az őszi szünet október 26-tól október 30-ig tart. A szünet előtti utolsó tanítási nap október 22-e, csütörtök, az első tanítási nap pedig november 2-a, hétfő.

A téli szünet december 21-e és 31-e között lesz, az utolsó tanítási nap december 18-a, az első pedig január 4-e.

Az első félév január 22-én fejeződik be, az iskolák január 29-ig értesítik a tanulókat és a szülőket az eddig elért tanulmányi eredményekről.

A tavaszi szünet március 24-től 29-ig tart.

A tanévben a nevelőtestület általános iskolában 5, középiskolában 6 munkanapot tanítás nélküli munkanapként használhat fel, amelynek egy programjáról a pedagógusok véleményének kikérésével az iskolai diákönkormányzat dönthet.

Augusztustól már lehet jelentkezni az őszi írásbeli érettségire, a vizsgák október 9-től 22-ig, a szóbelik november 5-től 20-ig zajlanak. A hagyományos középszintű érettségi időszak május 2-án kezdődik majd a magyar nyelv és irodalom írásbeli vizsgáival, a szóbelire pedig egy hónap múlva, június 2-tól várják a tanulókat.