Miközben a kormány újabb zárolásokat jelentett be, rekordösszeget vett ki a költségvetés általános tartalékából. A Magyar Közlönyben megjelent határozatokból kiderül, hogy összesen 11,3 milliárd forintot költött a kormány egyetlen nap alatt, miközben január óta alig 5,2 milliárd forintra rúgott az összes kiadás. Ezzel az eredetileg százmilliárdos előirányzat 83,5 milliárd forintra csökken. Ez a pénz is több lehet az elégnél, hisz az általános tartalékból egy évben átlag 30-40 milliárd forintot szoktak költeni - a bizonytalan költségvetési folyamatok miatt tervezték túl ennyire a puffert.

A kormány egyrészt 9,9 milliárd forintot csoportosít át a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból; az összeg több mint kétharmada a rendőrséghez kerül. A kormányhatározat szerint a rendőrség adósságállományának konszolidálása, a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló törvény megalkotásával összefüggő többletkiadások, valamint egyéb feladatok finanszírozása indokolja az átcsoportosítást.

A rendőrség 7,8 milliárdot dologi kiadásokra kap, intézményi beruházásokra 870 millió forintot költhetnek. A Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatal intézményi beruházásokra 720 millió forintot kap, míg a Terrorelhárítási Központ személyi juttatásokra használhat mintegy 230 millió forintot, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal pedig intézményi beruházási kiadásokra 170 millió forintot.

További 1,4 milliárd forintot kap a Nemzeti Erőforrás Minisztérium, hogy azt egyből a Magyar Állami Operaháznak tovább utalja. A pénz kisebb részét költheti bérekre, további 841 millió forintot kap a dalszínház beszerzésekre, 112 milliót pedig felújításra fordíthatnak.