Az első projekt konzorciumvezetője a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, tagjai pedig az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Széchenyi István Egyetem. Ők 1 milliárd 761 millió forinthoz jutottak a "tehetséggondozás és kutatói utánpótlás fejlesztése az autonóm járműirányítási technológiák területén" című programjukkal.

A második projekt vezetője az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a tagjai pedig a Debreceni Egyetem, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, valamint a Szegedi Tudományegyetem. A támogatás 1 milliárd 654 millió forint, itt az utánpótlás az informatika és a számítástudomány területén tevékenykedik.

A harmadik projektet a Budapesti Corvinus Egyetem vezeti, míg a tagok a Debreceni Egyetem, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem és a Pécsi Tudományegyetem. A támogatás 1 milliárd 806 millió forint, a cél pedig az, hogy a tehetségekből fiatal kutatók váljanak.

A negyedik konzorcium vezetője a Debreceni Egyetem, a tagjai pedig a Kaposvári Egyetem, a Pannon Egyetem, a Széchenyi István Egyetem és a Szent István Egyetem. Ők a hazai agrár felsőoktatásban működő innovatív tudományos műhelyekre kaptak 1 milliárd 783 millió forintot.

A sort a Semmelweis Egyetem vezette konzorcium zárja, amelynek tagjai a Debreceni Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a Szegedi Tudományegyetem. Ezek az egyetemek 1 milliárd 708 millió forinthoz jutottak az orvos-, egészségtudományi- és gyógyszerészképzés tudományos műhelyeinek fejlesztésére - derül ki a Magyar Közlönyből.